Juniorprijs der Markiezen 2018

Juniorprijs der Markiezen 2018

Uitreiking door Bart Verberne van de Kiwanisprijs

‘OPEN YOUR MIND, IT ’s ALL IN THERE’

Dit is het thema van de Juniorprijs der Markiezen 2018. Aan de deelnemers is gevraagd om op een creatieve wijze na te denken over de eigen kennis en mogelijkheden en hoe ze met hun denken de wereld kunnen begrijpen en beïnvloeden. Meer dan 200 jongeren verdeeld over 87 inzendingen hebben begin januari een plan ingediend. Een deskundige jury heeft daaruit 28 plannen gekozen die daarna mochten worden uitgevoerd. De afgelopen periode hebben de jongeren hard gewerkt om hun ideeën tot werkelijkheid te brengen. Het resultaat mag er zijn en wordt nu gedurende 11 weken in het Markiezenhof getoond. Op woensdag 18 april heeft de feestelijke prijsuitreiking plaats gevonden. De hoofdprijs, een replica van de historische beloonpenning uit 1622, is aan de winnaar uitgereikt. Daarnaast zijn er een 2e prijs, een 3e prijs en een publieksprijs uitgereikt.

Over de eerste prijs was de jury unaniem in haar keuze. Het werkstuk raakt het publiek heel direct, omdat het gaat over universele gevoelens die iedereen herkent. De eenvoudige maar krachtige presentatie gaat over heel persoonlijke ervaringen maar laat de toeschouwer de ruimte om bij zichzelf naar binnen te kijken. Knap getekend met een eigen handschrift en een aangrijpend verhaal dat een eenheid vormt met de muziek. Het werkstuk beantwoordt op alle fronten aan de criteria die de jury heeft gesteld en is daarom de onbetwistbare winnaar. De 1e prijs van €300 en de gouden beloonpenning van de juniorprijs 2018 gaat naar: Laura Fasseur van Scholengemeenschap Roncalli voor haar kunstwerk: Stuurloos? De 2e prijs was voor Anouk Jongeneelen en de twee 3e prijzen waren voor Stijn Franken en de groep Max van Egerschot, Rick Slagmolen, Boas Miedema, Jasper Becht en Inge Oosterom

Kiwanisprijs

De kiwanisprijs is een prijs die is ingesteld door de Kiwanisclubs Bergen op Zoom en Wouw-Zoomvliet. Zij kennen de prijs toe aan een groep deelnemers die er in is geslaagd om in dit statige museum letterlijk de zon te laten schijnen. Werkend en denkend vanuit hun gevoel, hebben de bedenkers van het project samen met een grote groep klasgenoten met hart en ziel gewerkt, met als resultaat dat we bij de serieusheid van kunst ook een vrolijk gevoel mogen hebben. De Kiwanisprijs gaat daarom naar Nick Hiethaar, Floor van Vegchelen en Madelief Muller en hun klasgenoten van de Pomona.

Zie ook de foto-impressie.

Deel deze post